eines-de-jardineria-que-considerem-indispensables-agroals

Quines eines de jardineria realment necessites? La nostra llista és curta!

Quines eines necessites per a l’horticultura? Encara que molts de nosaltres a Agroals som jardiners des de fa molt temps, la nostra modesta selecció d’eines pot sorprendre’t. Això és el que considerem les nostres 10 eines indispensables, a més de consells sobre com cuidar-les!

En iniciar un jardí per primera vegada (o la segona o tercera vegada), les eines adequades marcaran una gran diferència. Una eina esmolada facilitarà la jardineria i t’estalviarà temps. No et deixis atrapar per totes les eines de jardineria noves que veuràs. Concentra’t en eines bàsiques, de qualitat i duradores que duraran tota la vida.

10 eines de jardí indispensables

Aquí estan nostres 10 millors eines de jardí. A més, incloem alguns «extres» a continuació per a aquells interessats. Oblidem alguna eina essencial que et resulti especialment útil al jardí?

1. Paleta manual

Una paleta és una petita eina manual que s’utilitza per a cavar a nivell del sòl i realitzar petits forats per a plantar llavors, mesurar la profunditat del sòl i desenterrar males herbes dures. Cerca una paleta amb una fulla estreta i resistent (l’acer inoxidable és una bona opció) que talli la terra amb facilitat i que tingui un agarri còmode. És el millor amic d’un jardiner.

2. Forquilla manual o conreador

Una altra eina manual es diu «forquilla» o «conreador». És útil per a gratar el sòl per a llevar petites males herbes i escalabornar la terra, tant al jardí com en test. No escatimis en aquesta eina! Una forquilla barata pot trencar-se ràpidament. Necessites un mànec i un eix realment forts, i una unió sòlida on s’uneixen l’eix i el cap.

3. Pal·las de mànec llarg

Una pala de mànec llarg amb una fulla plana de vora recta és bona per a cavar clots de costats rectes, tallar arrels, llevar plantes i males herbes i fer vores. També hi ha pales de jardí de mànec llarg amb fulla punxeguda i arrodonida; són útils per a cavar clots i moure terra.

4. Podadores de mà o tisores de podar

Si haguéssim de triar la nostra eina més imprescindible, seria la podadora de jardí. Una podadora manual és extremadament versàtil per a tallar o retallar branques petites de plantes perennes, arbustos i arbres.

5. Carretó

És excel·lent per a desherbar, transportar terra o fulles, recol·lectar enderrocs i moltes altres tasques. Els carretons més resistents estan fetes d’una sola peça d’acer pesat per a càrregues pesades, però els carretons de plàstic per a treball pesat són una millor opció per als jardiners domèstics. Un carretó és més fàcil de maniobrar que un carro de jardí de dues rodes, però menys estable. L’ús d’un carretó o carret de jardí també pot ajudar a preservar la seva esquena, que sempre corre el risc de sofrir tensió en ajupir-se constantment per a plantar i desyerbar el teu jardí.

6. Regadora

Capaç de regar les plantes de manera uniforme en qualsevol lloc, una regadora és més adequada per a petits treballs de reg. Ha de tenir una capacitat d’almenys 10 litres, però ha de ser fàcil de transportar quan estigui ple. Sovint, també és beneficiós tenir una regadora més petita, especialment quan es tracta de regar plantes en tests petits.

7. Forquilla de jardí

Aquesta és una altra eina d’excavació. Una forqueta de jardí (similar en aparença a una forqueta) és útil per a remoure la terra i l’abonament, desenterrar cultius d’arrels i dividir les plantes perennes. Les seves dents llargues de metall li permeten penetrar fàcilment en el sòl i evitar les roques més petites que s’interposarien en el camí d’una pala.

8. Aixada de jardí

S’utilitza una aixada per a eliminar sense esforç les males herbes d’arrels poc profundes. També s’utilitza per a crear solcs per a plantar llavors i per a trencar terrossos de terra. Els caps d’aixada venen en moltes formes i grandàries diferents. Asseguri’s que el cap de metall estigui bé subjecta al mànec. Un mànec de fusta suau resistirà les estelles.

9. Rasclets per a les fulles

Els rasclets estan especialment dissenyats: el rasclet per a fulles és lleuger i s’usa per a escombrar fulles i retallades de gespa i per a escampar humus. Els rasclets de metall duraran més i funcionaran millor que els de plàstic o fusta. Compra un rasclet que estigui bé subjecte al mànec; Cap de les parts ha de moure’s!

10. Guants de jardineria

És possible que no consideris essencials els guants, però un bon parell de guants pot ajudar a prevenir butllofes i corts, i mantindrà les teves mans netes. Per descomptat, hi ha alguna cosa a dir sobre sentir la brutícia entre els dits! Per a excavar, busca guants que tinguin impermeabilització al llarg de la palma i els dits. A molts jardiners els agraden els guants de nitril. Usa guants més llargs si necessites més protecció.

Més eines i subministraments de jardineria

Tisores de jardí. Les tisores de jardí o les tisores per a podar tenen fulles molt primes i súper esmolades que s’usen per a llevar les flors mortes, tallar herbes i tiges de flors i podar plantes delicades. No pretén reemplaçar una podadora manual, sinó complementar-la.

Mànega de jardí. Una mànega de jardí ajuda a transportar aigua a llargues distàncies. Recomanem obtenir una mànega de goma de qualitat i buscar acoblaments de llautó niquelat d’alta resistència en tots dos extrems de la mànega. Els filtres cultivables o els capçals ruixadors s’ajusten per a oferir tot, des d’un ruixat suau fins a un doll fort.

Esperem que amb totes aquestes eines de jardineria t’ajudin per a tenir un jardí ben cuidat i amb menys esforç.

Leave A Comment