el-cicle-de-vida-de-la-gespa-una-guia-completa-per-a-la-cura-de-la-gespa-agroals

Una cosa tan aparentment mundana com l’herba té molt més del que sembla. Donem un cop d’ull al cicle de vida de la gespa i el que pot fer durant el procés per a millorar la salut i aparença general de la seva gespa.

Etapes en el cicle de vida de la gespa

La gespa ve en totes les formes, però amb tots els diferents tipus, el manteniment és clau per a mantenir-lo exuberant i verd durant el seu millor moment. I com tota vida, el creixement de l’herba passa per etapes. Aquests inclouen:

• Germinació
• Vegetatiu
• Elongació
• Reproductiu
• Maduració de la llavor

Com mantenir l’herba

A més de saber en quina etapa o creixement es troba la teva gespa, necessites saber com mantenir-ho adequadament. Vegem alguns factors clau de manteniment que ha de tenir en compte en cuidar la seva gespa.

Tenir un programa de manteniment

El seu programa de cura de la gespa serà específic per a la regió en la qual es trobi. Per a les gespes d’estació freda, el manteniment generalment es durà a terme de març a novembre.

Amb pastures de temporada càlida, el manteniment serà més prolongat, ja que hauria de començar un mes abans al febrer. Amb anys més càlids, la cura pot començar tan aviat com al gener.

Fertilització

Ha de concentrar-se a fertilitzar durant el període de març a novembre. Tallar i regar la gespa també ha de ser constant durant l’horari.

També és important mantenir les plagues i les males herbes no desitjades fora de la seva gespa per a mantenir la seva salut. Això es fa mitjançant l’ús de pre i post-emergents.

Pre i Post Emergents

També és important mantenir les plagues i les males herbes no desitjades fora de la seva gespa per a mantenir la seva salut. Això es fa mitjançant l’ús de pre i post-emergents.

L’aplicació de preemergents a les pastures d’estació freda ha de realitzar-se entre març i maig i després novament al final de la temporada entre agost i novembre. Els postemergents, d’altra banda, s’apliquen millor entre maig i octubre.

Les aplicacions pre i postemergents seran una mica més exigents amb les pastures d’estació càlida. Els preemergents s’han d’aplicar entre febrer i maig i novament d’agost a novembre, mentre que els postemergents s’han d’aplicar entre abril i setembre.

Ventilació

Airejar la gespa evita que s’assenti sobre la terra compactada. El sòl pot tornar-se compacte per una varietat de raons. El sòl compactat no sols dificultarà la capacitat de la seva gespa per a absorbir nutrients, sinó que també podria provocar que es desenvolupin problemes de plagues sota la seva terra. Amb pastures d’estació freda i càlida, la ventilació es realitza millor al juny i agost.

La importància de tallar la gespa

A mesura que la seva gespa entra en la seva tercera etapa de creixement, l’allargament, és essencial mantenir l’altura de la seva gespa. Si no talla la gespa, els problemes amb els quals es pot trobar inclouen:

• Gespa saludable que desenvolupa malalties
• Major ús de productes a causa del manteniment innecessari
• Gespa més alta podria conduir a la infestació de plagues

En tallar la gespa, voldrà assegurar-se de tenir una talladora de gespa de qualitat per al treball pesat. També hi ha diverses podadores de gespa excel·lents que pot usar per a arribar a parts de la seva gespa més desafiadores.

El millor és mantenir un horari constant, ja que mai voldràs tallar més de ⅓ de la longitud de la fulla alhora. Com a regla general bàsica, desitja que la seva gespa tingui entre 2 i 3 polzades.

Comprengui el pH del seu sòl

El pH del seu sòl juga un paper molt important en la comprensió de la salut de la seva gespa. El pH del sòl descriu l’ambient en el sòl. El pH és la unitat de mesura utilitzada per a mesurar l’acidesa o alcalinitat d’una substància.

Una escala de pH va de 0 a 14, sent 7 neutral. Quant menor sigui el número en l’escala, major serà l’acidesa. Mentre més amunt puges en l’escala de pH, major és l’alcalinitat.

Amb la terra, normalment trobaràs rangs de pH entre 3 i 10. Si bé diferents plantes poden prosperar en qualsevol extrem, la majoria de les plantes prosperen quan el nivell de pH de la terra és 6.5.

En tractar de comprendre el pH del seu sòl , ha de comprendre el nivell de pH recomanat per a la seva gespa. Pot fer això prenent una simple prova de pH del sòl, moltes de les quals es poden fer a casa. Després, depenent de quin sigui el nivell de pH, pot baixar-lo o pujar-lo. Sovint agregarà pedra calcària en grànuls o en pols per a elevar el nivell de pH o agregarà sofre en grànuls o en pols per a baixar-ho.

En ajustar el nivell de pH a les necessitats de la seva gespa, fomentarà l’accés adequat i la retenció dels minerals necessaris per al creixement de la seva planta.

Nodreix la teva gespa

L’última part, encara que possiblement la més essencial, del cicle de vida de l’herba és una alimentació adequada. Com tots els éssers vius, la seva gespa morirà sense aigua, sense importar que atent estigui amb la fertilització, la ventilació i el tractament previ i posterior.

En general, ha de complir amb les següents pautes de cura de la gespa en regar-lo:

• La gespa ha de tenir almenys 1-1 ½ polzades d’aigua per setmana.
• En lloc de regar diàriament, regui 2-3 vegades per setmana.
• No ha d’haver-hi escolament quan rega, però la seva gespa ha d’estar prou humit per a perforar-lo fàcilment amb un pal.
• En general, el daurat és una indicació que la seva gespa necessita més aigua.
• El daurat en un lloc seleccionat pot ser una indicació d’un problema més profund.

La naturalesa té una manera de cuidar-se a si mateixa, i ​​si ignora la seva gespa, el cicle de vida de la gespa continuarà independentment. No obstant això, si desitja mantenir una gespa bella que sempre estigui en el seu millor moment, pot fer molt per a aconseguir-lo.

Esperem que l’explicació sobre el cicle de vida de la gespa i la seva pertinent guia per a la cura de la gespa pugui ajudar-lo a aconseguir una gespa més saludable i verda.

Leave A Comment