per-que-es-important-mantenir-netes-les-eines-de-jardi-agroals

Quan estàs podant al teu jardí, guardes les tisores de podar una vegada que acabes amb elles o et prens el temps per a netejar-les a fons? Mantenir netes les eines de jardí és beneficiós.

Després d’un dia al jardí, l’últim que molts de nosaltres pensem fer és el manteniment d’eines. Sovint es passa per alt la importància de mantenir les nostres eines sota control. Cuidar les teves eines li donarà longevitat, duraran més i deixaràs de propagar malalties pel teu jardí. Especialment amb tisores de podar, ja que estàs tallant branques i tacant amb saba i altres coses, així que netejar-les amb aigua immediatament és bo.

Si ho oblides, no et desesperis. Recomanem una mica de detergent per a plats o sabó per a eliminar la saba enganxosa que podria haver-se endurit. Una mica de paper d’escata també pot ajudar si la saba està dura, però assegura’t de no fer-ho en la vora de la fulla.

Detenir la propagació de malalties

Quan es tracta de tallar i podar el jardí, sempre és una bona idea netejar les eines entre cada cort si creus que l’arbust o l’arbre té una malaltia.

Entre els rosers, és important netejar les eines, ja que deté la propagació de malalties. Si tens un roser que mor i després curtes un altre arbust sense netejar-lo, hauràs transferit una malaltia fúngica de l’un a l’altre que podria no haver-la tingut.

Si està buscant altres maneres de desinfectar les seves eines per a ajudar a combatre malalties, recomanem:

  • Submergir les eines en 1% part de lleixiu domèstic per 99% parts d’aigua;
  • O neteja les eines amb unes gotes d’oli d’arbre de te en un drap per a esterilitzar, abans i després de la poda.

La millor pràctica realment és donar-li a les eines una bona neteja després d’un dia de poda i, si et sents amb ganes, separa les tisores de podar i neteja-les a fons.

Esmolat per a millor

Una altra tasca que molts jardiners obliden és esmolar les seves eines després d’usar-les.

Si pots netejar-los, genial, però si també els esmoles, estàs guanyant.

Inverteix en una pedra d’esmolar, ja que no són tan cares i aquesta és una altra manera de mantenir la fulla esmolada i la pedra també pot ajudar a netejar la saba enganxosa i l’òxid.

Les pedres per a esmolar destrals poden ajudar a mantenir esmolades les fulles de les pales. I les serres per a podar es poden mantenir netes amb un simple raspall d’ungles.

Esperem que amb aquests senzills passos puguis mantenir netes les eines de jardí.

Leave A Comment